Újabb tudnivalók az iskolai év első napjáról

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!

            Az iskola évkezdéssel kapcsolatos mai állás szerint az alábbiakról áll módunkban értesíteni.

  1. 2020. szeptember 14-én az iskolai évet megnyitjuk a hivatalosságok által közzétett zöld forgatókönyv szerint.
  2. Hagyományos értelemben vett tanévnyitóra nincs lehetőség, ehelyett csak a kezdő osztályok számára tervezünk egy ünnepélyesebb köszöntést az iskola parkjában.
  3. Minden diáknak az évkezdő napon díszegyenruhában (szolid fehér-fekete öltözet + iskolanyakkendő) kell megjelenni a tanintézményben.
  4. A diákokat arra kérjük, hogy az évkezdés napján hozzák magukkal a tavalyi tankönyveket és az ellenőrző könyvet. Ezeket az első napokban számba vesszük és átvesszük.
  5. Az iskolai épületekben mindenkinek kötelező a maszkviselés, az 1–1,5 méteres távolságtartás, illetve az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítés. Az alsó épületbe a belépés 1 bejáraton történik, a főépületbe való belépés 3 különböző ajtón történik. Erről az osztálynevelők pontosan tájékoztatnak.
  6. Az érvényes szabályok értelmében a szülők nem léphetnek be az iskola területére. Gyalog vagy járművel behajtani bármelyik ingatlan udvarára szigorúan tilos. Ez alól kivételt képeznek a kiscsoportos ovisok és az előkészítő osztályos kisdiákok, akiket egy szülő gyalogosan az udvaron kijelölt találkozóhelyig bekísérhet.
  7. Minden óvodai és iskolai csoport szüleit és diákjait a tanítók és az osztálynevelők részletesen tájékoztatnak a világhálós/telefonos zárt osztálycsoportokban. Az esetleges kérdésekkel kérjük, velük vegyék fel a kapcsolatot. A kezdőnapon a tanítók és az osztálynevelők részletes tájékoztatást adnak az elkövetkező napok programjáról is.
  8. A bentlakó diákok vasárnap 13-án délután 5 órától foglalhatják el a bentlakási szobákat a bentlakási nevelők irányításával. A bentlakási épületbe a szülők sajnos nem léphetnek be.
  9. A hétfői napon a nagyobb csoportok feltorlódását elkerülendő, kérünk mindenkit, hogy az alábbi érkezési rendet szigorúan tartsa be:

 

A napközi csoportok érkezése:

Az óvodai kiscsoport 9:45-re érkezik az új óvodai épülethez

Az óvodai közép csoport 8:00–8:20 között, a nagy csoport 7:30-7:50 között érkezik az új óvodai épülethez

 

Az elemi osztályosok érkezése:

Az előkészítő osztályosok 9:45 – 10:00 között gyülekeznek a nagy épület udvarán az iskolabisztró előtt, ahol a tanító néni várja az érkezőket.

A III–IV. osztályosok 8:45 – 9:00 között érkeznek az alsó iskolai épülethez.

Az I–II. osztályosok 9:00 – 9:15 között érkeznek az alsó iskolai épülethez.

A szülő csak az intézmény kapujáig kísérhetik a tanulókat. A tanítók a kijelölt 15 perc során átveszik a gyerekeket és felkísérik az osztályterembe.

 

A gimnáziumi és a líceumi osztályok érkezése:

Az V. osztályosok 9:45 – 10:00 között gyülekeznek a nagy épület udvarán, ahol az osztálynevelő várja az érkezőket.

Az IX. A és IX. B osztályosok 9:45 – 10:00 között gyülekeznek a nagy épület udvarán, ahol az osztálynevelők várják az érkezőket.

Az Előkészítő, az V. és a IX. osztályosok az érkezést követően a nagy épület parkjában helyezkednek el a kijelölt udvarrészen, a kötelező távolságok betartásával. Az udvaron a kezdő osztályok számára zászlófelvonásra, egy rövid igazgatói köszöntésre, az új diákok név szerinti bemutatására és az iskolai év egyházi megáldására kerül sor. Az előkészítő osztályosok az évnyitó után a tanítónő engedélyével a szülőkkel együtt távozhatnak.

A VI–VIII. és X–XII. osztályok 8:30 – 9:00 között érkeznek a nagy épületbe. A belépés a kijelölt három ajtó egyikén történik. Ezek az osztályok az osztálynevelővel töltik az első napjuk programját, a parkban történő évnyitón nem vesznek részt.