Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója – 2016

A Berde Mózes Unitárius Gimnázium 2-8. osztályos tanulói  nagy lelkesedéssel neveztek be  a 2016. február 20-án iskolánkban megszervezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójára.

Diákjaink szép eredményeket értek el. Andrási Szilárd  III. osztályos tanulónk évfolyamán a székelykeresztúri és környéki versenyzők közt a második legmagasabb pontszámot érte el (81 pontot), megyei szinten pedig a több száz  harmadikos versenyző közt az előkelő 19. helyezést. Így meghívást kapott a csíkszeredai díjátadó ünnepségre, ahol az oklevél mellett szép ajándékokkal jutalmazták.

Gratulálunk az újabb szép eredményéhez, és további sok sikert kívánunk!

V. Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny

2015. február 28-án részt vettünk a Diákokért Egyesület által szervezett V. Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei szakaszán, amelyre Csíkbánfalván került sor. Iskolánkat Hintz Árpád- Magor V. osztályos, Kedves Melinda VI. osztályos, Pál Zsófia és Bădeu Laura VIII. osztályos tanulók képviselték.

A versenyen minden korosztály külön teremben foglalt helyet. Két idegen tanárnő felügyelt minket. Az első tételben egy író önéletrajzát diktálták tollbamondásként, továbbá kreatív, nyelvhelyességi feladatokat kellett megoldanunk. A verseny végeztével a szakos tanárok javítani kezdtek, nekünk pedig az iskola igazgatónője beszélt az iskoláról, majd filmet néztünk. Ismerkedésképpen olyan feladatot kaptunk, amiben idegenekkel egy csapatban kellett dolgozni. A csapatoknak a filmről kellett egy figyelemfelkeltő plakátot készíteniük. Ezek után eredményhirdetés következett, ahol Pál Zsófia VIII. osztályos tanulónak 3. helyezést sikerült elérni.

írta: Pál Zsófia

Társadalomtudományok tantárgyverseny

2015. február utolsó napján került megrendezésre Székelyudvarhelyen a társadalomtudományok tantárgyversenyének megyei szakasza. Az állampolgári nevelés tantárgyversenyre 12 csapat (24 tanuló) nevezett be. A Vas Vivien és Salat Barna (mindketten 7. osztályosok) alkotta csapat a megyei megmérettetésen, melyen hetedikes és nyolcadikos diákok vehettek részt, az előkelő második helyezést érte el.

Büszkék vagyunk diákjainkra. Gratulálunk!

Sporteredmények - 2014 tavasza

Az elmúlt időszakban számos sportesemény zajlott az iskolánkban.

Mi szerveztük a mezei futóverseny körzeti szakaszát. A diákok jól szerepeltek, így eljutottak a megyei szakaszra.

Március 26-án került sor a négypróba atlétika verseny körzeti szakaszára, amelynek szervezését szintén mi vállaltuk fel. A megjelent iskolák 5 tagú lány és fiú csapatokkal vettek részt. A váltakozó próbák befejeztével az összesített pontszámok értelmében mindként csapatunk a II. helyezést szerezte meg.

Március 29-én hajnali indulással nekivágtunk a megye másik sarkában lévő Gyergyóhollónak, ahol megrendezésre került a mezei futóverseny megyei szakasza. A versenyen a megye öt zónájának bajnokai küzdhettek meg egymással. Keresztúr zónát képviselő két diákunk Bartha István (X.B) és Kiss Szilárd (VIII) méltó küzdelemben kivívták, helyesebben kifutották maguknak a megyei II. illetve I. helyet. Így Kiss Szilárd április végén részt vehet az országos versenyen.

Az iskola másként héten több iskolai sporteseményre kerül sor. Első alkalommal rendeződik meg az V-VIII-as lány kosárlabda bajnokság, amelyet a szülők figyelmébe ajánlok és amelyre szeretettel meghívom őket.

Czire Alpár, testnevelő tanár

 

Állampolgári nevelés tantárgyverseny - megyei szakasz

2014. március 1-jén Székelyudvarhelyen került megszervezésre a társadalom tudományok tantárgyversenyek megyei szakasza. Az állampolgári nevelés megmérettetésen 16 csapat vett részt a megye különböző tanintézményeiből. Iskolánkat a Hatos Hedviga és Pál Zsófia alkotta csapat képviselte sikeresen: a népes mezőnyben az előkelő IV. helyezést érték el és dicséretben részesültek. Gratulálunk!