Népdalénekléssel vetélkedtek a diákok

Ismét színre léptek Udvarhelyszék fiatal tehetségei a Hajnalcsillag népdalvetélkedőn.

A hagyományokhoz híven közös énekléssel kezdték el az immár hetedik alkalommal megszervezett vetélkedőt. „Örvendek, hogy olyanokat is láttam a versenyzők között, akik elsős koruk óta vetélkedtek, akiknek fejlődését követhettük” – mondta László Judit szervező. Előbb az 5–7. osztályos diákok, majd a 8–12. osztályosok vetélkedtek. A fiatalok először szabadon választott népdallal mutatkoztak be, majd a háromtagú zsűri kiválasztott számukra egy másikat tízdalos repertoárjukból. Fellépésüket Major Magdolna zenetanárnő, Haáz Margó óvónő és László Judit értékelte. Emellett a versenyzők szavazócédulákat is kaptak, így voksolhattak egymásra.

Kedden, az 1–2. osztályosok kategóriájában első díjat kapott Mihály Panna, a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kisdiákja, második lett Marossy Anna Eszter, a Tamási Áron Gimnázium tanulója, harmadik helyezést ért el Novák Tímea, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum tanulója és Simó Janka, a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákja. A 3–4. osztályosok között első díjat kapott Geréb Ajnácska és Fábián Katalin, mindketten az Orbán Balázs Általános Iskola tanulói. Második lett Bencze Evelin, a lövétei Székely Mózes Általános Iskola diákja és Bíró Csenge, a keresztúri Berde Mózes Unitárius Kollégium tanulója. Harmadik lett Karácsony Árpád Dániel, a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanulója és Murzán Zoltán, az Orbán Balázs Általános Iskola diákja.

Szerdán a Hajnalcsillag népdalvetélkedőn a 5-7. osztályos kategóriában első díjat kapott Sándor Zsombor László, a Tamási Áron Gimnázium diákja, második lett András Zsolt, a lövétei Székely Mózes Általános Iskola tanulója és Both Gabriella a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákja, harmadik pedig Sándor Sarolta , a szentegyházi Tamási Áron Általános Iskola diákja. Dicséretet kapott Székely Kincső, a Bethlen Gábor Általános Iskola diákja, Elekes Szabina és Szász Orsolya, mindketten a szentegyházi Tamási Áron Általános Iskola tanulói, valamint Karácsony Orsolya és Usier Tamara a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanulói. A versenyzők szavazata alapján közönségdíjat kapott Both Gabriella.

A 8-12. osztályos kategóriában Fábián Annamária, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákja és Sövér Benedek Tímea, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanulója kapott első díjat. Második helyezet ért el Egyed Réka, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanulója és Dániel Kinga, a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát képviselve. Harmadik lett Zsombori Bíborka és D. Varga Eszter, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanulói. A versenyzők szavazata alapján közönségdíjat kapott Egyed Réka.

forrás: szekelyhon.ro