I. „Fúdd el jó szél, fúdd el...” kisrégiós népdalvetélkedő

 

Iskolánkban 2018. március 2-án. első alkalommal került megszervezésre a „Fúdd el jó szél, fúdd el...”  kisrégiós népdalvetélkedő.

Versenyfelhívásunk mottója:

“... és mint az ékszer is holt kincs a láda fenekén, életet akkor kap, ha viselik: a népdal is mennél többeké  lesz, annál nagyobb lesz világító és melegítő ereje.”

Kodály Zoltán

 A kodályi gondolatot értelmezve  zenei nevelésünk legfőbb célj népdalkincsünk széles körben való megismertetése és terjesztése. A népdalok minden időben kicsit és nagyot egyaránt tanítanak. Lelket, szellemet, mentalitást formálnak, alakítanak. Tanítanak a  gyökerekre, hagyományainkra.

Bővebben: I. „Fúdd el jó szél, fúdd el...” kisrégiós népdalvetélkedő

Fürkész- Magyar Helyesírási verseny

Idén VI . alkalommal került megrendezésre a Diákokért Egyesület által szervezett országos Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny, melynek körzeti szakaszára 2016.12.08- án került sor a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban.
A versenyre 84 diák nevezett be a körzetből. 15:00 órakor megkezdődött a várva várt viadal, ami másfél órát ölelt fel.
A megmérettetés után teáztunk, kalácsot ettünk, majd csapatokra oszolva tekintettük meg az iskolánk szaktermeit és érdekes, ugyanakkor tanulmányi szempontból hasznos játékokon vettünk részt, míg tanáraink javították versenylapjainkat.
A játékok után jókedv és nevetés jellemezte a várakozás időszakát, viszont ahogy telt az idő , egyre inkább érezhetővé vált a feszültség és a kíváncsiság.
Iskolánkból 20 tanuló vett részt, akik közül öten továbbjutottak a megyei megmérettetésre: Fodor Árus Lilla (V. osztály) – I. helyezés, 
Biró Csenge (V. osztály)- II. helyezés, 
Ambrus Anetta - Izabella (VII. osztály)-II. helyezés, 
Kedves Melinda (VIII. osztály)- I.helyezés, 
Sándor Barna (VIII. osztály)-IV. helyezés
Élmény volt számunkra ott lenni, új diákokkal ismerkedni. Bízunk benne, hogy jövőre is megrendezésre kerül. és ugyanolyan hangulat fogja jellemezni a versenyt, mint idén.
Köszönjük mindenkinek, aki készült és megtisztelt jelenlétével, a győzteseknek pedig szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk. 
Köszönjük iskolánk vezetőségének támogatását, diáktanácsos társaink játékvezetését, tanáraink, titkárnénink segítségét, Demeter Annabella és Székely Tiboldi Anikó tanárnéniknek a szervezést.

Írta: Krisán Erika

Vállalkozni jó – 2016

2016. március 3.-án részt vettünk a "Vállalkozni jó” című vetélkedőn. Iskolánkat a VIII. osztályból öt tanuló képviselte: Lőrinci Orsolya, Czifra Noémi, Deé Bernadett, Vas Vivien és Györgyi János. A vetélkedőre a Zeyk Domokos Technológia Líceumba került sor, melyet már hetedik alkalommal rendeztek meg a vállalkozó kedvű nyolcadikos diákoknak. Idén 11 környékbeli iskola csapata nevezett be a versenyre. A csapatok először megszervezték a munkát, majd kacsákat készítettek papírból, amelyeket értékesítettek. A gyártási folyamathoz nyersanyagot vásároltak, bérleti díjat és rezsiköltséget fizettek. A bevételeket és kiadásokat elkönyvelték, majd a vetélkedő végén nyereséget számoltak. Az a csapat nyert, aki a legtöbb profitot érte el és a könyvelése is rendben volt.

A verseny jó hangulatban telt. Csapatunk minden tagja szorgosan hajtogatta a kacsákat, Noémi a könyvelési lapot ügyesen vezette, János pedig kiválóan látta el a beszerzői feladatokat. Hasznos és tanulságos versengésnek lehettünk a résztvevői, melyen sok tapasztalatot nyertünk. Számunkra egy rendhagyó vetélkedő volt, melyen egyszerre kellett hasznosítsuk az észt az ügyességgel. Ugyanakkor betekintést nyertünk az üzletemberek mindennapjaiba. Összegezve tehát egy izgalmas és érdekes versenynek találtuk,melyre csak bátorítani tudjuk az elkövetkezendő nyolcadikosokat.

Angol körzeti olimpiász – 2016

Az idei tanévben iskolánkat 17 diák képviselte az angol tantárgyverseny körzeti szakaszán. A résztvevők közül nyolc diák díjazott lett és egy tanuló továbbjutott a megyei szakaszra.

VII. osztály Atanackovic Natálija I. díj, továbbjutott a megyei szakaszra

VIII. osztály Csatáry Ajnácska II. díj

                       Simó Anita III. díj

IX. osztály Szécsi Lehel I. díj

                   Atanackovic Milutin II. díj

                     Csiszér Rajti Anna-Lilla III. díj

                     Gagyi Renáta

X. osztály Fazakas Levente

                    László Annabella

                    Kalányos Imelda

XI. osztály Mátyás Zalán III. díj

                     Csiszér Timea

                     Nagy Orsolya

XII. osztály Szombatfalvi Klára, I. díj

Gratulálunk a diákoknak és fészítő tanáraiknak, Nagy Emesének és Sánta Beátának!

Körzeti Versmondó – 2016

2016. március 3-án iskolánkat öt  tanuló képviselte a  Petőfi Sándor Általános Iskolában harmadikosok számára szervezett körzeti versmondó délutánon: Ambrus Balázs, Andrási Szilárd, Firtos Anita, Kincses Ilka-Mária, Kiss Szilárd. 

  ANDRÁSI SZILÁRD I. helyezést ért el, AMBRUS BALÁZS  pedig dicséretben  részesült. Gratulálunk a versenyzőknek!