Berde-cipós kirándulás – 2018

        A Berde Mózes Unitárius Gimnázium hagyományos Berde cipós kirándulására 2018. október 19-én került sor a Bemugri színjátszó csoport jutalom-kirándulásával egybekötve. Kis csapatunk Kőhalom-Sepsiszentgyörgy-Barót útvonalon kalandozott e napos őszi délután. A kirándulás egyik résztvevője, Tamás Bernadett, X. osztályos tanuló így számolt be a nap élményeiről:
„12 órakor indultunk egy olyan busszal, amelyikben mind elfértünk és a sofőrje is kedves volt. Az út a közös kirándulások megszokott forgatókönyve szerint telt: zenét hallgattunk, úgy csináltunk mintha menne az éneklés, volt aki verset írt, más SMS-t az otthon maradottaknak."


          Az első megállónk a Kőhalmi várnál volt. Kimásztunk a tetejére, felkúsztunk az összes nem túl veszélyes sziklafalra, bejártuk a vár minden titkos rejtekét, és, persze, csináltunk egy csomó képet,amit a buszon végignéztünk. A buszozás következő részében majdnem mindenki felkészült a nap hátralévő részére........ vagyis aludtunk. Miután megérkeztünk Sepsiszentgyörgyre, elmentünk enni(végre), majd éves után volt egy szabad óránk, mielőtt összegyűltünk a színház előtt. A szabadidőt városnézéssel, néhányan pedig vásárlással töltöttük, így mikor találkoztunk a színháznál, a legtöbben fülig érő szájjal mutattuk meg az új gitárpengetőnket, fülhallgatónkat, és az ezekhez hasonló  létfontosságú apróságainkat.
           A színház előtti parkban sétálva egyre izgatottabban beszéltünk a várva-várt előadásról: az Alice csodaországban című darabot nézhettük meg, melyről mindannyiunknak voltak elképzelései eddigi olvasmányaink, rajzfilmes, filmes élményeink alapján. Végül a színház falai közt szerzett élmények minden elképzelést felülírtak. Bár mindenki élvezte, és egyszerre nevettünk fel, meg egy páran énekeltek is a színészekkel, a végén értetlenkedve néztünk egymásra. Arra rájöttünk, hogy fontos üzenete van(bár nem tudta mindenki, hogy mi) és arra is, hogy az összes szereplőnek szimbolikus jelentés van , de szükségünk volt a kísérő tanáraink véleményére is. Tehát a buszon mindenki erről beszélgetett, és felvetődött az az ötlet is, hogy adjuk elő a Bemugrival, de senki sem akarta elvállalni a hernyó szerepét.
     Összességében mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunk, és rengeteg emléket szerezve, mosolyogva feküdtünk le aznap éjjel.”