Elballagtak a jubileumi év végzősei – 2018

2018. május 24-én ballagtak a Berde Mózes Unitárius Gimnázium végzősei. A székelykeresztúri unitárius tanoda fennállásának 225. évében örömmel bocsátottuk útjára a Múzsák és erények hajlékából ünnepeltjeinket.

Ünnepélyünket Ft. Bálint Benczéri Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, valamint Rafai Emil úr, Székelykeresztúr Város Polgármestere is megtisztelte jelenlétével. E helyen is megköszönjük minden tisztelt vendégünknek és támogatónknak, hogy jelenlétével emelte ünnepélyünk rangját.

Idén különös büszkeséggel búcsúztattuk azokat a diákokat, akik az újraindult gimnázium első első osztályosai voltak és akik 12 éven át voltak hűségesek iskolánk szellemiségéhez és ügyéhez.

 

Az ünnepi évben Fazakas Levente vitte az iskola 104 éves zászlóját és szavalta Farkas Árpád, Kérelem című versét.

A végzősök nevében a templomban Kulcsár Enikő, az udvaron Simó Szidónia Dóra végzős diák búcsúzott. A fáklyát Simó Eszter Kleopátra nyújtotta át a tizenegyedikes diákoknak.

A legrangosabb ballagási kitüntetést, a Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa által felajánlott Kriza János díjat Farakas Leventének ítélte oda a diákközösség. A nh. Bartha Alpár lelkész-vallástanár által 2000-ben alapított Tolerancia díjat idén Györfi Laura érdemelte ki.

Köszönjük a szülők bizalmát, a tanárok munkáját és nem utolsó sorban a támogatóink jóindulatát! Sok sikert kívánunk végzőseinknek a közelgő érettségi vizsgákhoz!