Nyolcadikosok Ballagása – 2017

2017. június 8-án az unitárius templomban 12:00-órától került sor a nyolcadik osztály ballagására. Az ünnepi alkalommal Lakatos Sándor lelkész alkalmi áhítatát követően Varró Margit tanárnő, a Berde Mózes Unitárius Gimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet, amelyben gratulált és továbbtanulásra bíztatta a 23 nyolcadikos diákot.

Ebben a tanévben is kiosztásra kerültek a „Magyar nyelvért” díjak. A Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata által, felajánlott Tompa László – díjat az idei tanévben Atanackovic Natalija nyerte el. A Kiskunszentmiklós testvérváros önkormányzata által felajánlott Szabó Gyula – díjban Krisán Erika részesült. A díjakat Rafai Emil úr, Székelykeresztúr város polgármestere nyújtotta át. Székelykeresztúr Város Polgármestere Rafai Emil úr által felajánlott díjat Sándor Barna nyolcadikos diák vehette át. Székelykeresztúr Város Önkormányzatának Kulturális- és Sportbizottsága idén is díjazta a kiemelkedő teljesítményű diákjainkat.

A Vadrózsák néptánccsoport keretében nyújtott teljesítményért és általában a néphagyományok iránti ragaszkodásáért Biró Nóra vehetett át díjat, az atlétika- és általában a sport terén elért kiváló eredményeiért Atanackovic Natalija diák részesült díjban. A román nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán való részvételért jutalomban részesült Győrvári Izabella, a jutalmat Vornicu Mónika román szakos tanárnő nyújtotta át.

A VIII. osztályos tanulók részéről Atanackovic Natálija mondott verset, Tímár Anett mond beszédet. Köszönjük az ünnepély előkészítésében nyújtott segítségét Székely Tiboldi Anikó magyar szakos tanárnőnek és Nagy Levente zenetanár úrnak. E helyen is megköszönjük a felajánlott díjakat, gratulálunk Demeter Annabella osztálynevelőnek, Zsidó Csaba helyettes osztálynevelőnek. Végül, de nem utolsó sorban gratulálunk a végzős nyolcadikosoknak és további sikeres tanulmányi éveket kívánunk!