Évkezdés 2020/2021

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

     Jelen sorokkal jelezni szeretnénk, hogy az elmúlt napokban a Berde Mózes Unitárius Gimnázium Vezető Tanácsa és Tanári Kara is megkezdte az új iskolai évre való felkészülést. Az érvényben lévő jogszabályok tanulmányozása és az illetékes állami testületekkel való egyeztetés következtében úgy látjuk, hogy a súlyos társadalmi és közegészségügyi helyzet ellenére biztatóak a jelek, azaz 2020. szeptember 14-én megkezdődik a tanítás. Azt látjuk, hogy intézményünk jó helyzetben van a maga három épületével, ami lehetőséget ad mind a négy tagozat viszonylagosan megfelelő működtetéséhez.

Nyilvánvaló, hogy az ideális állapot a jól megszokott napi programunk és ismerős környezeti feltételek használatának korlátlan lehetősége lenne. Sajnos a jelenlegi helyzet még nem elég egyértelmű ahhoz, hogy konkrét tudnivalókat tudjunk közölni. Azt tudni kell viszont, hogy iskolánk teljes munkaközössége komolyan veszi a feladatát és mindent megtesz annak érdekében, hogy a hosszú idő után visszatérő kis és nagy diákokat a lehető legbiztonságosabb körülmények között tudja fogadni.

Arra kérünk tehát mindenkit, hogy jószándékkal és sok önfegyelemmel igyekezzen hangolódni a nyilvánvaló okokból várhatóan nem szokványos iskolai évre. Az oktatási folyamat valamennyi szereplőjére külön-külön fontos szerep és komoly áldozatvállalás hárul. Ha ezt sikerül kellően összehangolni, hisszük, hogy felülemelkedhetünk vélt és valós félelmeinken és hittel tekinthetünk az előttünk álló időszakra.  

Végül arra kérünk mindenkit, hogy kövesse figyelemmel a Facebook oldalunkat, a Facebook csoportokat és a honlapunkat, ahol lehetőségeink szerint igyekszünk minden tudnivalót közzétenni. Isten áldja!