Színjátszós siker

 Ördögváltozás Csíkban

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) által szervezett XIII. Színjátszó Találkozóra idén az erdővidéki Ürmösön július 31. – augusztus 2. között került sor. Iskolánk színjátszó csoportja is benevezett a 18 csapat részvételével zajló versenybe.  Darabunk címe: Ördögváltozás Csíkban, Tamási Áron ugyanazon nevű írása alapján készült. Előadásunkat a zsűri ez alkalommal II. díjjal jutalmazta, valamint csoportunk egyik főszereplőjét, Veres Lehelt a Balázs Ferenc nevét viselő díjjal tüntette ki, amely díjat az Unitárius Alkotók Társasága alapított. Színjátszó diákjaink csapata: Bálint Sándor, Karda Katalin, László Klaudia, Marosi Kinga, Szabó Hunor-Mihály, Szabó János. Szilágyi Ildikó, Veres Lehel, Zöld Edina, Zsigmond Hunor. Csoportvezetők: Lukács Éva és Lakatos Sándor.

Az újraalapítás óta, az évek során iskolánk minden tanévben nyújtott lehetőséget diákjainak a drámajáték és színjátszás világának a megtapasztalására. Több, kevesebb sikerrel minden évben születtek különböző színpadi előadások, amelyek többnyire Székelykeresztúron, de időnként máshol is előadásra kerültek. A 2007/2008-as tanévben Szilágyi Domokos, Piroska és a Farkas című írása alapján készült darab volt a felmutatható szép eredmény.
 
A 2008/2009-es iskolai évben újra munkára hívtuk a drámajátékot, színpadi játékot kedvelő diákokat. A tanév során megvalósított előadás egy 15 perces színpadi játék Tamási Áron, Ördögváltozás Csíkban című írása alapján. Terveink szerint elkészült volna egy másik színpadi játék is, azonban a diákok túlterheltsége miatt erről a második tervről le kellett mondjunk. A darab két főszereplője eredetileg Zsigmond Hunor és Szabó János. Az élet egyéb kihívásai miatt Szabó János helyett új főszereplőt kellett keressünk. Szerepét Veres Lehel vette át a második félévtől. Ezzel a munkánkkal a következő alkalmakkor léptünk közönség elé:
  • Ördögváltozás Csíkban, nyilvános főpróba az iskola dísztermében.
  • Udvarhelyi Fiatal Fórum Színjátszó találkozó, a Tea ház ifjúsági színpadán.
  • Országos Diákszínjátszó Fesztiválon, az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színpadán.
  • A színjátszó csoport évzáró színpadi bemutatója az iskola dísztermében.
  • A XIII. ODFIE színjátszó találkozó, melyre Ürmös kerül sor, 2009. július 31 – augusztus 2. között.