Projekt 2009: Hannover-Keresztúr

     A berlini székhelyü Bosch Alapítvány pályázatot hirdetett 2008 tavaszán „Junge Wege in Europa“ (Fiatal utak Európában) címmel. A pályázat célja egy németországi és egy közép-kelet-európai iskola közötti kapcsolat kialakítása egy adott téma körül.

    A pályázatra beküldött 66 pályamunka közül 13-at talált a biráló bizottság megfelelőnek és ezek egyike volt a mi közös pályázatunk : „Unsere (Um)Welt – Einblick in die Welt des Anderen“, azaz  „Környezetünk – betekintés mások világába.

    Pályázatunk témája a két életforma és kultúra megismerésén túl a környezetvédelem helyzete a fiatalok szemében.

     2008 októberében a pályázat két irányítója, azaz Günther Heinken és  Farkas Ágnes részt vettek Berlinben egy három napos pályázatelőkészítő tanácskozáson, ahol a gyakorlati lépéseket sikerült kidolgozni, valamint a finanszirozasi feltételeket is megismerni.

Ennek eredményeként iskolánk 12 tanulója 2 tanárral együtt 2009 május folyamán egy 10 napos látogatast fog tenni a hannoveri testvériskolában és 2009 októberében egy hasonló csapat fog ellátogatni Székelykeresztúrra, iskolánkba.

                Természetesen ezt a látogatást sok munka előzi meg, amelynek során a projektben részt vevő tanulóknak számos feladatot kell megoldaniuk, hogy kellőképpen felkészüljenek. A kommunikáció nyelve német es angol, mivel az ottani diákok is tanulnak angolul. A tanulók német nyelvű bemutatkozó lapokat keszítettek, plakátot a projekt népszerúsítésére, információkat gyűjtöttek es gyűjtenek Németországról és Hannoverről, bemutatót készítenek iskolánkról és még egy rövid kétnyelvű Kányádi – versmüsorral is készülnek.

                 A további munkálatokról illetve a látogatasról folyamatosan beszámolunk. Most nehány kép a csapatról munka közben: