Sikeres Kindness Project a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban

A Kindness Project nagy sikernek örvend a diákok körében. Az idei tanévben (2013-ban) hetedikes és nyolcadikos diákok heti rendszerességgel látogattak meg idős, egyedül élő nyugdíjasokat. A látogatások alkalmával megtapasztaltuk, hogy az öröm és a kedvesség kölcsönös a diákok és a meglátogatottak között.

A 2011-ben elkezdett programban a gyerekek közelebb kerülhetnek az idősebb generációhoz. 2013-ban több alkalommal indultak útra az önkéntes jótékonykodó diákok, legutóbb december 4-én. Ezeken az alkalmakon egyedül álló unitáriusokat és más felekezetű öregeket látogattak meg és lepték meg apró ajándékokkal.

A kedvesség-projekt Fekete Erika angol szakos tanárnő ötlete alapján került a B.M.U.G hagyományos projektjeinek sorába. Az elképzelés szerint minden évben az iskola  angol szakos tanárai szervezésében más tevékenységre (kedvességre) került, kerül sor. 2011-ben a rászoruló gyerekeknek gyűjtöttünk tanfelszerelést, 2012-ben a székelykeresztúri kórház gyermekosztályának adományoztuk a Jótékonysági Bál bevételét.