Gólyahét, Gólyabál, Gólyatábor - 2011

Gólyahét, Gólyabál, Gólyatábor - 2011

A Berde Mózes Unitárius Gimnázium kilencedik osztályai számára szeptember 24-25 napjain szerveztünk ismerkedési hétvégét gólyatábor keretében. Iskolai hagyományainkhoz híven célunk az volt, hogy a kilencedikes tanulók jobban megismerjék új közösségüket illetve melléjük kijelölt osztálynevelőjüket. A jó hangulatú hétvégének a székelyszentmihályi Aranyalma Panzió nyújtott kitűnő helyet.

Egy hangulatos gólyahét végén, szeptember 23-án pénteken este került sor iskolánkban az idei gólyabálra, ahol az újonc kilencedikesek közül gólyakirályt és gólyakirálynét választott az alkalomra felkért zsűri. A kiadós péntek esti iskola buli megfelelően előkészítette a pelyhes kis gólyákat az oszik által megtervezett gólyatáborra. Farkas Ágnes és Lakatos Sándor osztálynevelő tanárok játékokat, csoporttevékenységeket, tábortüzes éneklést, közös étkezéseket és elmélkedést készítettek elő a jókedvű évfolyamnak. A tevékenységek során az egymással való ismerkedésen túl az iskola életének, belső rendszabályzatának ismertetése is fontos célja volt hétvégi rendezvénynek. Talán említenünk sem kell, hogy a programból nem hiányozhatott az elmaradhatatlan esti táncmulatság sem.

Az újoncok csapata vidáman és komoly tervekkel tért haza vasárnap este Székelykeresztúrra. Sikeres tanulmányi éveket és kitartást kívánunk a csapatnak a nagyszerű közös tervek megvalósításához.