Évnyitó

2011. szeptember 12-én került sor a Berde Mózes Unitárius Gimnázium tanévnyitó ünnepélyére a Gimnázium központi parkjában. A kedvező időjárás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tanárok, diákok és az érdeklődő szülők egyaránt méltóságteljes ünnepléssel indíthassák útjára az új tanévet. Az ünneplést az iskolalelkész által vezetett szabadtéri áhítattal kezdtük.
Varró Margit tanárnő, iskolánk igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és hangsúlyozta azt az örömteljes helyzetet, mely szerint intézményünk idéntől teljes jogú birtokosa lehet az őseinktől örökölt épületeknek. Az intézmény meghívására ünneplésünket Rafai Emil, városuk polgármestere is megtisztelte, aki városi közösségünk képviseletében, de ugyanakkor szülőként adott hangot jókívánságainak.

Az új diákokat Andrási Benedek igazgatóhelyettes mutatta be. Az iskolanyakkendők szertartásos átadását követően az igazgatóhelyettes jó tanulmányi évet kívánt iskolánk minden diákjának és alkalmazottjának és külön üdvözölte az előző években elballagott volt diákokat, akik szép számban tértek vissza közösségünkbe rövid ünnepi együttlétre.
Az iskolalelkész áldáskéréssel zárta az iskolai évnyitót. Ezt követően a diákok, tanítok és osztálynevelők az osztálytermekbe vonultak be megkezdeni a 201/2012-es tanévet.