Tanévnyitó 2018/2019

A Berde Mózes Unitárius Gimnázium közössége 2018. szeptember 10-én indította útjára az új tanévet. Az iskolai ünnepélyen jelen volt Rafai Emil Székelykeresztúr város polgármestere, valamint Lőrinczi Lajos lelkész-esperes úr is. Tanévnyitó beszédében Varró Margit igazgató asszony köszöntötte a népes diáksereget és bemutatta a tantestület új tagjait. Örömmel üdvözölhettük körünkben András Péter biológia szakos tanár urat, valamint Dávid Hajnal rajz szakos tanárnőt, akik ebben az iskolai évben csatlakoztak közösségünkhöz. Az Országos Rendőr Főkapitányság iskolai évkezdő üzenetét Manuel Valentin rendőrtiszt tolmácsolta.

Az idei tanév is különös jelentőséggel bír iskolánk életében, hiszen idén köszöntöttük a Berde Mózes Unitárius Gimnázium elő napközis 22 tagú napközis csoportjának tagjait és az új nevelőpedagógusokat Major Ildikó Katalin és Nagy Levente pedagógusok személyében. A népes előkészítő osztály idén Bölöni László tanító irányításával indul el. Az ünnepélyen 3 előkészítős kisdiák, Tódor Rebeka énekkel, Feleki Konrád és Bölöni Orsolya verssel köszöntötte az új tanévet. Az előkészítős kisdiákok idén is megkaphatták az öreg alma mater és Bartha Márta tanító néni jóvoltából a messze földön híres Berde-cipót. Az első tanóra kezdete előtt idén is elkészítettük az iskolai közösségünk nagy közös fotóját Czire Alpár fotós-tanár úr irányításával.

Az V. osztály Nagy Emese, angol szakos tanárnő irányításával, a kilencedik osztályok Nemes Annamária zene szakos tanárnő, valamint Vári Nagy-Zsófia fizika szakos tanárnő irányításával indul útjára. Kívánunk minden cikluskezdő diáknak és pedagógusnak örömökben gazdag új tanévet. Az ünnepély alkalmával Lakatos Sándor lelkész-vallástanár mondott áldást. A fotókat Szőcs Annamária tanárnő készítette.