Fontos iskolai közlemény – 2020. március 21.

Kedves Diákok, kedves Szülők!

Az iskolai tevékenység felfüggesztése óta próbáljuk megtalálni annak a módját, hogy az otthonmaradás mellett hogyan tudjuk működtetni az otthontanulás rendszerét. Az iskola informatikusa, Csiszér Rajti Tibor Sándor emberfeletti munkájának köszönhetően felállt egy olyan belső online rendszer, amin keresztül az elkövetkező hetekben rendszerezettebben tudjuk megszervezni az oktatást. Köszönet érte!

A kezdeti nehézségek ellenére úgy látjuk, hogy a Google Tanterem alkalmas rendszert nyújt arra, hogy diákok és tanárok egyaránt haladni tudjanak a tanulással. Jelen pillanatban az 5–12. osztályosok és a tanárok nagy része aktiválta a kiosztott email címeket és csatlakozott arra a felületre, ahol az oktatás elkezdődhet. Az elemisek és a tanítók, valamint az óvópedagógusok nagyon lelkiismeretesen működtetik a maguk Facebook-os rendszerét. Azt reméljük, hogy hamarosan ők is csatlakozni tudnak a Google Tanterem rendszeréhez. Köszönjük a Szülőknek a hősies kitartást!

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a rendszer sem tökéletes, és további napokra van szükség ahhoz, hogy mindenki rá tudjon hangolódni az új helyzetre. A priopritás az, hogy senkit ne veszítsünk el a nagy online térben, de az is fontos, hogy a legfontosabb feladatot, nevezetesen a napi tanulást-tanítás ne maradjon abba. Akinek gondja akad a csatlakozással kérjen bátran segítséget tanártól és diáktól egyaránt. Nagyon sok a jó indulatú, jószándékú hozzáállás diák, szülő és tanár részéről egyaránt. Köszönet érte!

Az iskola vezetősége türelmet és jóindulatot remél mindenki részéről. Azt gondoljuk, hogy közösségünk alkalmas arra, hogy a rendkívüli helyzetben helyt álljunk.

A jó Isten adjon mindenkinek egészséget, hitet és kitartást!

Maradjunk otthon!

Maradjunk együtt!