Tanévkezdés – 2019. szeptember 9.

Kedves diákjaink, kedves érdeklődők!

A Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban a 2019/2020-as iskolai év megnyitójára szeptember 9-én 9:00 órai kezdettel kerül sor az iskola parkjában, a szokásos forgatókönyv szerint. Az évnyitón a diákok díszegyenruhában (fehér-fekete öltözetben, iskola-nyakkendővel) jelennek meg.

Ünnepélyünk alkalmával külön köszöntjük a kezdő csoportjainkat, új diákjainkat, új pedagógusainkat és természetesen külön köszöntjük a második napközis csoportunkat is. A napközisek a saját termükben gyülekeznek legkésőbb 8:30-ig, ahonnan az óvópedagógusok irányításával indulnak az ünnepély helyszínére. 

A kezdő osztályokat (előkészítő osztály, 5. osztály és 9. osztályok) a kapusszobánál 8:30 kor várják az osztálynevelők és Bartha Márta tanítónéni. Az előkészítősök a 12. osztályosokkal vonulnak be az iskola parkjába.

A 12. osztályosok az udvaron gyülekeznek 8:40 kor. A többi osztály az iskola parkjában a kijelölt helyen találkozik a tanítóval, vagy az osztálynevelővel legkésőbb 8:50-kor.

Közvetlenül az évnyitó után átvonulunk a városi stadion lelátójára, ahol elkészítjük a hagyományos iskolai csoportképet. A csoportkép elkészítése után minden osztályközösség bevonul a saját tantermébe, ahol osztálynevelői órán vesz részt. Az iskolai program befejezésének várható ideje 12 óra.

A bentlakásba való bejelentkezésre és szobaelosztásra szeptember 8-án, vasárnap d.u. 5 órától kerül sor. Kérjük a bentlakó diákokat, hogy a jelzett időben jelentkezzenek a nevelőknél.